We zijn nu zo’n 10 jaar bezig met ons unieke concept…

We zijn nu zo’n 10 jaar bezig met ons unieke concept en we mogen ons verheugen in een steeds grotere belangstelling. We plaatsen onze raambekleding door heel Nederland, België en een flink deel van Duitsland.

Iedere keer opnieuw genieten we van de van de reacties van mensen als alle beschikbare tafels, stoelen en banken in hun woonkamer bezaaid liggen met stofstalen van gordijnen en allerlei andere raambekleding. Het kiezen is dan een peulenschil en zo wordt het ook ervaren. Je kunt op deze manier de gordijnen zeer nauwkeurig afstemmen op de rest van je interieur.

Vaak zijn we ook in het weekend op zaterdag of op zondag op pad. Mannen en vrouwen met drukke banen hebben alleen dan meestal samen vrij.

In de meeste gevallen kunnen we direct een berekening van de kosten maken en ook meteen de maten opnemen. Deze kostenberekening maken we voor verschillende stoffen zodat we voor elk budget een mogelijkheid hebben.

“Iedere keer opnieuw genieten we van de van de reacties van mensen.”

FRANS BLUMMEL

Aan het begin van ons bezoek zeggen we wel eens voor de grap dat we door drie selecties moeten. We selecteren eerst een aantal stoffen die mee naar binnen mogen. We hebben immers rond de achthonderd stofstalen bij ons. De tweede selectie is dan in de woonkamer. Als we de stalen naar binnen hebben gebracht zie je meteen dat de stoffen die je zojuist bij de auto zo mooi vond, het binnen minder goed doen. Je ziet ze hier immers in combinatie met je interieur en kunnen dan tegenvallen.

Daarom zijn de twee of drie stalen die je doorgaans in een ‘gewone’ gordijnenwinkel mee naar huis krijgt, absoluut onvoldoende om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Op het laatst komt de derde selectie. Dat is het moment als de prijslijst wordt geraadpleegd.

Waar we zeer tevreden over zijn is dat, zoals wij dat noemen, onze ‘lijntjes’ steeds langer en ook talrijker worden. Hiermee bedoelen we dat klant A het tegen klant B zegt, klant B tegen C, klant C tegen D, en zo verder… Een betere reclame is er niet.

Omdat we met onze vrijblijvende adviezen niets aan het toeval willen overlaten duren onze demonstratie bezoeken meestal een hele tijd. We zijn niet zelden vijf á zes uur hiermee bezig.

Vaak wordt ook de totaalinrichting nog een deel van de gesprekstof. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan met onze achtergrond als binnenhuisarchitect.

BLOG

Gordijnen met wave-plooi...