Er was eens een naaistertje dat het heerlijk vond om voor gordijnenwinkels de mooiste gordijnen te naaien. Ze deed dat zó graag dat ze er niets voor wilde hebben. De kaboutertjes voorzagen haar van garen in allerlei kleuren, loodveters, haken, plooiband en alles wat ze voor haar werk nodig had. Een knappe rijke Prins op een wit paard kwam haar regelmatig een zak geld brengen zodat zij de stroom voor haar naaimachine en de huur voor haar werkplaatsje kon betalen. Er bleef zelfs nog wat over om er eten van te kopen…

Op de grond zittende jongedame die tegen het bed aan leunt en via het grote raam naar buiten kijkt.

Het gratis naaistertje… Waarheid of mythe?

Omdat wij in advertenties weleens lezen dat gordijnen gratis gemaakt worden denken wij dat sommige collega’s dit naaistertje hebben gevonden. Eerlijk gezegd zijn we daar best jaloers op. We hebben in het hele land al gezocht maar niets gevonden. We hebben zelfs de keizer van Duitsland en de koningin van Engeland gevraagd of er in hun land een naaistertje woont dat gratis gordijnen maakt, maar ook zij moesten een antwoord schuldig blijven.

Omdat wij met onze website veel mensen kunnen bereiken willen wij nu vragen of er iemand is die weet waar dit naaistertje woont. Mail ons haar adres zodat we haar kunnen vragen of ze ook voor ons gratis gordijnen wil maken. Als ze ja zegt krijgt u als beloning voor het hele huis gratis gordijnen van ons. Dus ook de stof hoeft u niet te betalen.

Kaboutertjes en prinsen op witte paarden zijn bekende sprookjesfiguren. Maar hebben de gebroeders Grimm ook ooit over een gratis gordijnennaaistertje geschreven? Wij denken dat ook zij een sprookjesfiguur is.