Bij het inrichten van een woning doe je er goed aan om te kijken als door een groothoeklens. Probeer altijd het totaalbeeld te overzien. Alleen dit is de goede manier om de verschillende onderdelen van je interieur op elkaar af te stemmen. Dat dit niet gemakkelijk is behoeft geen betoog, dit moet je echt leren. Men is snel geneigd om zich te focussen op het interieurstuk waar men op dit moment mee bezig is.

Als je een eethoek nodig hebt ga je naar een winkel en kijk je alleen naar tafels en stoelen. Zo gaat het ook met banken en kasten. Bij gordijnen is het niet anders. Je vindt gordijnen mooi als de kleur, het dessin of de samenstelling van de stof je bevalt. Meestal wordt dat in een gordijnenwinkel bepaald. Als je twijfelt tussen enkele stoffen neem je stalen hiervan mee naar huis om daar definitief te beslissen.

Licht en luchtig interieur waarbij 'inbetweens' volstaan.

Probeer altijd het totaalbeeld te overzien. Alleen dit is de goede manier om de verschillende onderdelen van je interieur op elkaar af te stemmen.

De beste manier om gordijnen te kiezen is nauwkeurig de volgende punten te overwegen:

  • kijk naar de stijl van je inrichting en pas hierop de stof aan. In elke situatie zullen gordijnen de woonsfeer verhogen
  • als je tegels op de vloer en stucwanden hebt kies je voor een stof die geluiddempend is
  • ‘inbetweens’ volstaan al indien je niet echte sluitgordijnen hoeft en je het interieur licht en luchtig wil houden
  • als je van een gebloemde bank en/of grote schilderijen houdt, kies effen gordijnen in een lichte neutrale kleur
  • kijk eventueel naar een combinatie van binnenzonwering met gordijnen

Het komt voor dat de stof die je niet zo mooi vindt, in je interieur plotseling de stof wordt die niet te overtreffen is. Blijf in je interieur altijd zoeken naar balans tussen materialen, kleuren, dessins en afmetingen.

Als u wilt , helpen wij u daar graag bij. Vrijblijvend uiteraard.

Pin It on Pinterest

Share This