Als binnenhuisarchitect kom ik al jaren met mijn ‘www.hetinterieurplan.nl’ bij mensen thuis voor advies bij het inrichten van hun woning. In het begin werden deze interieurplannen gepresenteerd met o.a. een collage van enkele lapjes stof voor gordijnen en meubelbekleding, houtstalen, materialen en kleuren, een zogenaamd moodboard.

Voor klanten was dit vaak te weinig om bij de woninginrichting een weloverwogen keus te maken. Ik besloot daarom een grote koffer mee te nemen boordevol met stof-, leer-, hout- en tegelstalen, een kleurenwaaier, veel brochures en foto’s en jawel, tientallen gordijnstalen. Deze had ik gekregen van een vertegenwoordiger in woningtextiel die er meteen aan toevoegde: “Als je dan tóch die stalen hebt, verkoop er dan meteen de gordijnen bij.”

Vanaf toen bleek dat klanten het prettig vinden om te kunnen kiezen uit tientallen stalen en bovendien van een binnenhuisarchitect niet in een winkel maar thuis advies te krijgen. Het idee voor een gordijnenwinkel aan huis was geboren.

Dan breng je immers een complete winkelcollectie bij klanten in de huiskamer. Men hoeft niet te kiezen uit enkele meegebrachte stalen van een ‘gewone winkel’. Maar er kan met hulp en advies op locatie een keuze worden gemaakt uit honderden gordijnsoorten om een mooi en evenwichtig interieur te realiseren.